Reisadvies en coronamaatregelen voor Lanzarote

De coronapandemie zorgt ervoor dat je voor het reizen naar Lanzarote en tijdens je vakantie op Lanzarote te maken krijgt met een aantal regels waar je rekening mee moet houden.

Positief reisadvies

Spanje heeft een groen reisadvies (code groen). Dat betekent dat er geen negatief reisadvies is voor reizen naar Lanzarote en andere bestemmingen binnen Spanje. Zolang de besmettingsgraad binnen de perken blijft, zal dit zo blijven. Als je een pakketreis boekt bij een betrouwbare Nederlandse touroperator die repatrieëringsgarantie biedt, dan loop je geen risico in het geval dat het reisadvies verandert.

Coronamaatregelen op Lanzarote

Net als in Nederland gelden er ook op Lanzarote geen regels meer die de kans op Covid-19-besmettingen moeten voorkomen.  Reisorganisatie TUI heeft een handig overzicht gemaakt van de coronamaatregelen zoals ze op Lanzarote (en elders in Spanje) op dit moment gelden:

✅  Bekijk de coronamaatregelen op Lanzarote

Eisen om naar Lanzarote te mogen reizen

Om naar Lanzarote te mogen reizen heb je naast je geldige reisdocument (paspoort of ID-kaart) het volgende nodig voor personen vanaf 12 jaar:

Niets… alle inreismaatregelen zijn opgeheven

mondkapje

Tijdens je verblijf op Lanzarote

Net als in Nederland gelden er ook op Lanzarote geen regels die de kans op Covid-19-besmettingen moeten voorkomen.

Terugvliegen naar Nederland

Er gelden geen inreisbeperkingen voor de terugreis van Spanje (inclusief Lanzarote en de andere Canarische Eilanden) naar Nederland. Je hebt sinds 23 maart 2022 geen vaccinatiebewijs, herstelbewijs of negatief testresultaat meer nodig om terug te mogen vliegen naar Nederland.