Vervoer op Lanzarote

Je vakantie op Lanzarote is begonnen. Je bent gearriveerd in je hotel, appartement of vakantiehuis op Lanzarote waar je heerlijk gaat genieten van het goede leven op dit fantastische eiland. Maar hoe ga je je verplaatsen? Hoe reis je naar de leuke restaurants, hoe kom je op de beste stranden en hoe maak je je uitstapjes op Lanzarote? Kortom: welke vormen van vervoer zijn er allemaal mogelijk op Lanzarote?

Op deze pagina beschrijven we de verschillende mogelijkheden om je te verplaatsen op Lanzarote.

Taxi’s

Er is bijna geen plek op het eiland Lanzarote waar je geen taxi kunt nemen. Zelfs de kleinste dorpjes hebben een taxistandplaats waar meestal wel een taxi te vinden is. Taxi’s zijn op Lanzarote vrij goedkoop. Er zijn twee mogelijkheden: er wordt op de meter gereden of je rijdt mee tegen een vastgesteld of afgesproken tarief. Vooral van plaats naar plaats wordt er veel met vaste tarieven gewerkt. Een rit binnen een stad/dorp is vrijwel altijd op basis van de taximeter.

Een taxi wacht op klanten

Huurauto

Een huurauto geeft je veel vrijheid als je op Lanzarote bent. Als je van plan bent om veel van het eiland te zien dan is een auto vaak handiger en goedkoper dan wanneer je alles met excursies probeert te zien. Je zit ook niet vast aan de schema’s van de excursies. Het voordeel hiervan is dat je de drukte soms kunt ontwijken. Ook zit je niet vast aan geboekte excursiedagen, maar kun je je tijd helemaal zelf indelen. Het is immers jammer als je op de meest zonnige dagen in de bus zit terwijl je op minder mooie dagen nou net een dagje zwembad of strand hebt. Op Lanzarote zitten voldoende autoverhuurders die huurauto’s in uiteenlopende categorieën aanbieden. Als je prijzen gaat vergelijken, let dan wel goed op de eventuele extra kosten voor verzekering, afkoop eigen risico en verplichte afname van een volle tank benzine. Goedkoop kan soms wel eens duurkoop zijn.

Bij Sunny Cars kun je je huurauto op Lanzarote onder all-inclusive voorwaarden huren. Dan heb je geen rare fratsen of onvoorziene kosten. Je betaalt voor de zorgeloze autohuur via Sunny Cars misschien wel wat meer, maar vaak blijkt dit uiteindelijk wel de beste optie te zijn. Een andere site waar je een ruim aanbod van huurauto’s op Lanzarote vindt is Easyterra. Daar verschillen de voorwaarden en prijzen per aanbieder. Je kunt voor de goedkoopste autohuur gaan met wat minder goede voorwaarden, maar ook kiezen voor een huurauto die volledig verzekerd is en waarbij alles inbegrepen is.

Bekijk huurauto’s op Lanzarote bij Sunny Cars
Bekijk huurauto’s op Lanzarote bij Easyterra

Dit zou toch wel een hele gave huurauto zijn

Autorijden op Lanzarote

Iedereen met een Nederlands of Belgisch rijbewijs mag autorijden op Lanzarote. Het landschap is heuvelachtig, maar kent weinig steile en/of kronkelige wegen. Over het algemeen is autorijden op Lanzarote niet lastiger dan in Nederland. De wegen zijn over het algemeen in prima staat. Omdat de verkeersdrukte minder is, is het vaak aangenamer om op Lanzarote te rijden dan in Nederland. Hoewel het verkeer over het algemeen meer relaxed is dan bij ons, kom je ook hier wel ‘haantjes’ tegen. Bumperkleven en risicovol inhalen komt daarom helaas ook op Lanzarote voor. Laat je vooral niet opfokken door dit soort gasten.

Autorijden op Lanzarote

Openbaar vervoer

Er rijden meerdere busdiensten over het eiland. Vrijwel alle bussen hebben het busstation in Arrecife als begin- en eindpunt. Kaartjes koop je bij de buschauffeur. De dienstregeling van de bussen wijzigt regelmatig. Het is daarom van belang om goed te informeren hoe de huidige routes lopen en wat de tijden zijn. Omdat er over het algemeen geen hoge frequentie van bussen is, is de bus niet de meest handige manier om te reizen.

Fietsen op Lanzarote

Voor sportieve fietsers is Lanzarote een leuke uitdaging. De geasfalteerde wegen zijn uitstekend om met de racefiets overheen te fietsen. De meeste automobilisten zijn gewend aan fietsers op de weg. Helaas niet iedereen, dus ga er van uit dat je soms wel eens te maken krijgt met een auto die vrij dicht langs je passeert. De mooiste fietsroutes vind je rondom wijngebied La Geria en nationaal Park Timanfaya. De meeste stijgingen moet je opzoeken in het noordwesten (LZ-10 richting Haria). Voor mountainbikers zijn er ook leuke routes op Lanzarote te vinden. Houd er rekening mee dan je niet overal mag komen met de fiets. In beschermde gebieden mag je de wegen niet verlaten.
Indien je een fiets alleen maar als vervoermiddel wilt gebruiken binnen een van de badplaatsen dan kun je langs de kust meestal gebruik maken van fietspaden. De infrastructuur op Lanzarote is steeds meer aangepast aan fietsers.

Fietsen op Lanzarote