Vliegen naar Lanzarote

Lanzarote is een eiland. Het is daarom niet geheel over land per auto of trein te bereiken. Wel is het mogelijk om eerst met de auto naar Cadiz op het Spaanse vasteland te reizen. Van daaruit kun je met de veerboot naar Arrecife varen. Reken wel op flink wat reistijd. De tocht met de auto naar Cadiz duurt ongeveer 20 tot 24 uur. Dat is pure rijtijd, dus exclusief pauzes. De overtocht met de ferry duurt vervolgens nog ongeveer dertig uur. In de praktijk zul je dus bijna vier reisdagen kwijt zijn om op deze manier naar Lanzarote te reizen. Meer dan 99% van de Nederlandse en Belgische toeristen pakt gewoon het vliegtuig naar Lanzarote.

Dé manier om vanuit Nederland naar Lanzarote te reizen is per vliegtuig. Afhankelijk van de vliegroute en snelheid vlieg je op zijn snelst in minder dan vier uur naar Lanzarote International Airport toe. Als het een beetje tegenzit kan de vluchttijd oplopen tot tegen de vijf uur. Sommige vluchten is er een tussenlanding elders, bijvoorbeeld op Fuerteventura. In dat geval kun je ten minste 1 uur optellen bij de totale reistijd. Tijdens de tussenlanding blijf je meestal aan boord van het vliegtuig zitten.

Een Transavia vliegtuig landt op Lanzarote

Luchtvaartmaatschappijen

Er zijn verschillende luchtvaartmaatschappijen die naar Lanzarote vliegen. Vanuit Nederland zijn het vooral Transavia en TUIfly die met meerdere vluchten per week richting Lanzarote gaan. Vrijwel alle pakketreizen vanuit Nederland worden met deze twee maatschappijen uitgevoerd. Ook Ryanair vliegt naar Lanzarote. Dit zijn vrijwel alleen maar losse vluchten. Vanuit België kun je met TUIfly vliegen. Vanuit de Duitse luchthavens net over de grens kun je met Condor en Ryanair naar Lanzarote Airport vliegen. De luchthaven wordt aangeduid met airportcode ACE. Niet zelden wordt hij Arrecife Airport genoemd vanwege de ligging net ten zuiden van de hoofdstad Arrecife.

Bekijk vluchten en prijzen van vliegtickets met Transavia naar Lanzarote
Bekijk vluchten en prijzen van vliegtickets met TUIfly naar Lanzarote

Goedkope vliegtickets naar Lanzarote

Wij ontvangen weleens de vraag op welk moment je het beste je vliegtickets naar Lanzarote kunt boeken. De prijzen zijn immers dynamisch. Het ene moment vlieg je voor honderd euro retour naar Lanzarote, terwijl een vliegticket naar Lanzarote voor een andere periode misschien wel rond de zeshonderd euro uitkomt. Meestal is zo vroeg mogelijk boeken de beste manier om de goedkoopste vliegtickets in handen te krijgen. De eerste stoelen die van een vlucht verkocht worden, zijn meestal de voordeligste plekken. Naarmate het vliegtuig voller raakt, stijgen de prijzen. Voor populaire periodes zoals de schoolvakanties kunnen de tarieven flink oplopen. Vooral voor de kerstvakantie, krokusvakantie en meivakantie is het belangrijk om tijdig je tickets te reserveren.

De vertrekhal van het vliegveld van Lanzarote

Vervoer vanaf het vliegveld

Indien je een pakketreis geboekt hebt hoef je je eigenlijk zelden druk te maken over het vervoer vanaf de luchthaven. Je host(ess) wacht je op bij de aankomsthal en wijst je naar een bus of taxi die je naar je accommodatie brengt. Dit is als een transfer inbegrepen is in je pakketreis. Indien er geen transfer inbegrepen is of je vliegt met een los vliegticket naar Lanzarote dan moet je je eigen vervoer regelen. Indien je een huurauto hebt gereserveerd met als ophaalpunt het vliegveld dan kun je deze aan een van de balies in de aankomsthal gaan ophalen. Daar teken je je contract waarna je de auto oppikt in de parkeergarage tegenover de terminal. Indien je geen huurauto hebt én geen transfer via een reisorganisatie hebt dan kun je de taxi nemen. Bij de aankomstterminal staan vrijwel zonder uitzondering voldoende taxi’s te wachten om je naar waar dan ook op het eiland te brengen.

Reistijd vanaf de luchthaven

Indien je met een taxi of huurauto vanaf het vliegveld naar je accommodaties rijdt dan gelden de volgende reistijden:

Puerto del Carmen 20-25 minuten
Arrecife 15-25 minuten
Playa Honda 10-20 minuten
Costa Teguise 25-35 minuten
Playa Blanca 30-40 minuten

Een auto huren

Met een huurauto reis je gemakkelijk vanaf de luchthaven naar je eindbestemming op Lanzarote en aan het einde weer terug naar het vliegveld. Het mooie is dat je tussendoor ook altijd een auto ter beschikking hebt om bijvoorbeeld uitstapjes te maken naar andere plekken op Lanzarote of om vanaf je accommodatie naar het centrum van de meest nabij gelegen plaats te rijden. Ideaal als je bijvoorbeeld net buiten een badplaats verblijft. Op deze manier kun je gaan en staan waar je wilt.

Als je ter plaatse een auto wilt huren dan betaal je al snel de hoofdprijs. Eventjes last minute een huurauto regelen is vrijwel altijd duurder dan wanneer je vooraf je tijdelijke bolide gereserveerd hebt. Het grote voordeel van het vooraf reserveren is dat je op je gemak alle tarieven en voorwaarden kunt bekijken. In het geval van een auto huren zijn de huurvoorwaarden en eventuele toeslagen soms wel belangrijker dan de basisprijs die je betaalt. Een veel gebruikte truc om de kale huurprijs zo ver mogelijk naar beneden te krijgen is verzekeringen zo kaal mogelijk aan te bieden, toeslagen achteraf in rekening te brengen en door verplicht een veel te dure volle tank brandstof af te laten nemen.

Bij Sunny Cars kun je je huurauto op Lanzarote onder all-inclusive voorwaarden huren. Dan heb je geen rare fratsen of onvoorziene kosten. Je betaalt voor de zorgeloze autohuur via Sunny Cars misschien wel wat meer, maar vaak blijkt dit uiteindelijk wel de beste optie te zijn. Een andere site waar je een ruim aanbod van huurauto’s op Lanzarote vindt is Easyterra. Daar verschillen de voorwaarden en prijzen per aanbieder. Je kunt voor de goedkoopste autohuur gaan met wat minder goede voorwaarden, maar ook kiezen voor een huurauto die volledig verzekerd is en waarbij alles inbegrepen is.

Bekijk huurauto’s op Lanzarote bij Sunny Cars
Bekijk huurauto’s op Lanzarote bij Easyterra

Huurauto op Lanzarote